ragios printing ektiposis
ΑΦΟΙ ΣΙΩΖΙΟΥ
Επαγγελματικός Οδηγός
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Στα πεδία με * να γράφετε με κεφαλαία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ*
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ*
Εκτυπώσεις
Χάρτες
Μίλησης Καυσόξυλα
HARRIS SECURITY
Ηφαιστος
univet
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΝΑΚΗ
kampolis
G.I.S SECURITY
 
ΤΣΟΥΡΕΚΙ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Αν δεν μυρίσει το σπίτι τσουρέκι και κουλούρια πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε το Πάσχα; Είναι τα γλυκά που συνήθως "ταράζουμε" μόλις λήξει η νηστεία και φυσικά έχουν την τιμητική τους!

Αφράτο, λαστιχωτό τσουρέκι, ιδανικό για να το φας οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, με γάλα, με τον καφέ. Αντίστοιχα τα τραγανά κουλουράκια που μυρίζουν βούτυρο και/ή πορτοκάλι και μαστίχα είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!

Σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι! Η γεύση του σπιτικού δεν συγκρίνεται! Ο κόπος, η δοτικότητα, η πρόθεση, η αγάπη ανακατεμένα με το μαχλέπι και τη μαστίχα σε επαναφέρουν στην όμορφη πλευρά της ζωής. Για αυτό λοιπόν μπείτε στην κουζίνα σας και απολαύστε τη διαδικασία...

Υλικά:

  • 35 γρ. βούτυρο γάλακτος (πρόβειο)
  • 35 γρ. βούτυρο αγελάδoς
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή 7 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 40 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
  • 650 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό για επικάλυψη
  • Aμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Πρόσεξε να μην κάψεις το γάλα γιατί θα χαλάσει το μαχλέπι. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ανέβει πάνω από τους 50°C.

Κατέβασε από τη φωτιά, ρίξε ένα-ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά. Σε άλλο σκεύος διάλυσε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και πρόσθεσέ τη στο μείγμα με το βούτυρο και το γάλα.

Στο τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και ζύμωσε πολύ καλά έτσι ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σου. Αν χρειαστεί πρόσθεσε ελάχιστο αλεύρι, φτιάξε μια μπάλα και χάραξε επάνω σε σταυρό.

Σκέπασε με μια πετσέτα και άφησε σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον 3 ώρες, να διπλασιαστεί η μάζα του και να χαθεί ο σταυρός. Ξαναζύμωσε ελαφρώς με το χέρι και χώρισε σε 3 ίσα μέρη. Με τη βοήθεια ελάχιστου αλευριού κάνε μπαστουνάκια που θα πλέξεις μεταξύ τους σε πλεξούδα.

Βάλε το τσουρέκι σου σε λαδόκολλα και στη λαμαρίνα του φούρνου και άφησε πάλι σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον να διπλασιαστεί. Ανακάτεψε το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο άλειψε με προσοχή την επιφάνεια του τσουρεκιού.

Πασπάλισε με αμύγδαλο φιλέ και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.

Καλό Πάσχα σε όλους.

πηγη:Newsit.gr

Πίσω

Αναζήτηση

 
Αίτηση Καταχώρησης
Αγγελίες
Οδηγός Θριασίου Πεδίου 2017
Εφημερίδα 11-17
DELIVERY BOOK
sime
doukas kon
Αβραμίδη Τριανταφυλλιά
irida optika
Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία
Σήμερα Διανυκτερεύουν:
Τηλέφωνα Ανάγκης
Χρήσιμα Links
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Ελευσίνας