ragios printing ektiposis
espa
Επαγγελματικός Οδηγός
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Στα πεδία με * να γράφετε με κεφαλαία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ*
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ*
Εκτυπώσεις
Χάρτες
TITAN CONTAINERS
ΣΠΑΝΟΣ & ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Ηφαιστος
univet
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΝΑΚΗ
kampolis
G.I.S SECURITY
 
ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Στη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ)καταφεύγει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, το Υπουργείο Υγείας, μέσω σχετικών διατάξεων που αναμένεται να ψηφιστούν σύντομα στη Βουλή.
 

Σκληραίνει καθώς φαίνεται τη στάση της η κυβέρνηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα εμπλέξει και την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), τόσο σε επίπεδο επιτήρησης της εφαρμογής του μέτρου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναψυχής, όσο και στο επίπεδο προστίμων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Φέρνω τις διατάξεις την άλλη εβδομάδα στη Βουλή και περιλαμβάνει σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου και την εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας. Γιατί ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αλλιώς".

Στο σχέδιο νόμου "Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας", που αναρτήθηκε σήμερα για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Μέτρα αντικαπνιστικής νομοθεσίας και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των αντικαπνιστικών ελέγχων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: η καθιέρωση του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ μεταξύ των αρχών επιβολής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, η επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων κατά κύριο λόγο, καθώς και η καθιέρωση κατά την ισχύουσα ενωσιακή νομοθεσία τακτής προθεσμίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού μάσησης".

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε ότι το μέτρο δεν είναι κατασταλτικό:

"Επαναλαμβάνω, δεν είναι κατασταλτικό το μέτρο και η λογική του να μην γίνουν τα παιδιά μας παθητικοί καπνιστές, που σε μια παιδική χαρά ένας μπαμπάς και μια μαμά να μην καπνίζει πάνω απ’ το παιδάκι του ή να μην το βλέπει το παιδί αυτό και το κάνει μιμητικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή την παιδεία και την κουλτούρα. Και ο νόμος περιλαμβάνει διατάξεις για τα δικαιώματα και των καπνιστών και των μη καπνιστών.

Ο κόσμος πρέπει πρώτα από όλα να ενημερωθεί, να ξέρει ακριβώς ποιος είναι ο νόμος, ποια είναι τα δικαιώματά του, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και ποια τα πρόστιμα προς όλους, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παντού".

Τι προβλέπει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος

Οι νέες διατάξεις που θα αρχίσουν να ισχύουν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, προβλέπουν ότι το κάπνισμα και η χρήση όλων των προϊόντων καπνού θα απαγορεύονται πλήρως, εκτός από τους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, στους οποίους συγκεντρώνονται ανήλικοι και:

(α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού,

(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης, εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον. Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.

(γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής,

(δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές,

(ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων,

(στ) στα παντός είδους κυλικεία,

(ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων.

(η) Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Το πρόστιμο για την παράβαση της νομοθεσίας είναι 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Μετά την ψήφιση του νόμου η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των διοικητικών ποινών θα γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.

πηγη:iatropedia.gr

Πίσω

Αναζήτηση

 
Αίτηση Καταχώρησης
Αγγελίες
Οδηγός Θριασίου Πεδίου 2022
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 1/2
DELIVERY BOOK
doukas kon
Αβραμίδη Τριανταφυλλιά
Πόγκα Μαρίνα
Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία
Σήμερα Διανυκτερεύουν:
Τηλέφωνα Ανάγκης
Χρήσιμα Links
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Ελευσίνας