ragios printing ektiposis
ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ
Επαγγελματικός Οδηγός
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Στα πεδία με * να γράφετε με κεφαλαία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ*
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ*
Εκτυπώσεις
Χάρτες
TITAN CONTAINERS
HARRIS SECURITY
Ηφαιστος
univet
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΝΑΚΗ
kampolis
G.I.S SECURITY
 
ΣΕΙΣΜΟΣ 4,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
 

Ένας νέος ισχυρός μετασεισμός 4,9 ρίχτερ συγκλόνισε πριν από λίγο και πάλι την Αλβανία δυσκολεύοντας το έργο των σωστικών συνεργείων. Ο σεισμός είχε το ίδιο επίκεντρο με εκείνον των 6,4 ρίχτερ και είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα κάθε λεπτό που περνά, λιγοστεύουν οι ελπίδες για να εντοπιστούν ζωντανοί στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία. Κάθε φορά που υπάρχει ενημέρωση, ο απολογισμός είναι όλο και πιο βαρύς.

40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Αλβανία τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 700 με μερικές δεκάδες να φέρουν σοβαρά τραύματα. Εκατοντάδες έμειναν άστεγοι. Δυστυχώς, ο απολογισμός αυτός δεν θα είναι ο τελικός.


Σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες, η Αλβανία θα γιόρταζε την 107η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας. Αντ’ αυτού, όμως, θρηνεί τους 40 νεκρούς της και αγωνιά για εκείνους που αγνοούνται ακόμα στα συντρίμμια ή έχουν μείνει άστεγοι μετά το σεισμό.

Στα συντρίμμια των κτιρίων που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα από το πέρασμα του Εγκέλαδου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντοπίστηκαν άλλοι 10 νεκροί ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας. Η υπουργός δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα κάνοντας ανακοινώσεις για τον δραματικό απολογισμό.

«Στη διάρκεια της νύχτας ανακαλύψαμε άλλα δέκα θύματα. Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 40», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. Και ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι που παγιδεύθηκαν στα ερείπια, λιγοστεύουν. 

Ανάμεσα στους 40 νεκρούς από το σεισμό στην Αλβανία υπάρχουν και παιδιά, ηλικίας από τριών έως 15 ετών. Τα περισσότερα θύματα (23 συνολικά) έχουν εντοπιστεί στην κωμόπολη Θουμάνα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τίρανα. Εκεί, από τα ξημερώματα, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα συντρίμμια. Όσοι είχαν εντοπιστεί, ανασύρθηκαν είτε ζωντανοί είτε νεκροί.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε τρία ακόμα σημεία, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 15 άνθρωποι για τους οποίους οι ελπίδες ζωής εξανεμίζονται κάθε στιγμή που περνάει. Πέντε εγκλωβισμένοι ανήκουν μόνο σε μια οικογένεια που μετρά ακόμα τρεις νεκρούς που αποσύρθηκαν από τα ίδια συντρίμμια.

Εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως στη Θουμάνα, πέρασαν και τη χθεσινή νύχτα στην ύπαιθρο και στους καταυλισμούς του στρατού, ενώ στο Δυρράχιο δεκάδες οικογένειες μεταφέρθηκαν στα εναπομείναντα όρθια ξενοδοχεία της πόλης.


Η επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στην Αλβανία δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών. Οι μετασεισμικές δονήσεις που έφτασαν τις 600 με τρεις εξ αυτών πάνω από 5 Ρίχτερ, αλλά και ο φόβος ότι θα σημειωθούν στο μέλλον και άλλες ισχυρότερες δονήσεις, οδηγεί πολλούς κατοίκους να εγκαταλείπουν τις πόλεις τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε νέα έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης, μίλησε ξανά για την ανάγκη συμπαράστασης με όλα τα μέσα στους σεισμοπαθείς. Ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση προς την Αλβανία από όλο τον κόσμο και επισήμανε την ανάγκη συντονισμού, σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτής της βοήθειας

Για το μέγεθος των καταστροφών από τον σεισμό στην Αλβανία, ο Ράμα τόνισε ότι είναι χιλιάδες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και ζήτησε την συμβολή ντόπιων και ξένων χορηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο ανοικοδόμησης ξεπερνά κάθε δυνατότητα του αλβανικού κράτους.

Με πληροφορίες και από shqiptarja.com

Πίσω

Αναζήτηση

 
Αίτηση Καταχώρησης
Αγγελίες
Οδηγός Θριασίου Πεδίου 2019
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 7/20
DELIVERY BOOK
Πόγκα Μαρίνα
doukas kon
Αβραμίδη Τριανταφυλλιά
irida optika
ΜΙΛΗΣΗΣ

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία
Σήμερα Διανυκτερεύουν:
Τηλέφωνα Ανάγκης
Χρήσιμα Links
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Ελευσίνας